III.12. Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης[1]


Α. Το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Βόλου (ΔηΣΕΣ) άρχισε να λειτουργεί το 1994, με παρκόμετρα της εταιρείας «ΑΜΑΝΟ» που είχε προμηθευτεί η ΤΕΟΚΑΡ, η εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα. Ωστόσο τα παρκόμετρα είναι πλέον παλαιωμένα και η λειτουργία τους έχει καταστεί προβληματική. Εδώ και πέντε χρόνια η εταιρεία έχει σταματήσει να βγάζει ανταλλακτικά για τον τύπο αυτό των παρκομέτρων και αναγκαστικά οι σχετικές προμήθειες γίνονται από προμηθευτές που τυγχάνει να έχουν στοκ. Ωστόσο και αυτές οι πηγές εξαντλούνται. Σήμερα το ΔηΣΕΣ αριθμεί 757 θέσεις στάθμευσης

Β.  Είναι προφανές ότι το υπάρχον σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει ξεπεράσει τα όρια του και πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση η  προμήθεια νέων αντίστοιχων   παρκόμετρων θα αποτελέσει λύση ιδιαίτερα δαπανηρή, η οποία δεν μπορεί να εξεταστεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία του Δήμου. Συνεπώς πρέπει να εξετάσουμε διαφορετικά συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς παρκόμετρα, ενδεχομένως με κάρτες  χρονοχρέωσης, που θα πωλούνται από διάφορα σημεία στην πόλη (περίπτερα, δημοτικά καταστήματα κλπ).

Γ. Προτείνεται η επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στις οδούς Δημητριάδος – Ιάσονος – Ιωλκού, όπου να επιτρέπεται η στάθμευση στους χώρους που θα καθοριστεί, με ανώτατο όριο τη μία (1) ώρα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανανέωση των θέσεων στάθμευσης.


[1] Με την υπ’ αρ. 615/2003 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η επέκταση της περιοχής του ΔηΣΕΣ η οποία προβλέφθηκε να είναι α) η περικλειόμενη από τις οδούς Φιλελλήνων – Α. Γαζή – 54ου Συντ. Ελλάς – Αργοναυτών – Τοπάλη – Ιάσονος – Φιλελλήνων και β) η περικλειόμενη από τις οδούς 2ας Νοεμβρίου – Βερναρδάκη – Παπαδιαμάντη – Ξενοφώντος γ) ο χώρος στάθμευσης της Πλατείας Ρ. Φεραίου στην οδό Ξενοφώντος και δ) η οδός Δημητριάδος από Φιλελλήνων έως Περαιβού.

1 responses to “III.12. Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης[1]

  1. ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ. ΚΑΡΤΑ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΩΣ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ!

Σχολιάστε